Velikonoční sušenky

8 měsíce před 22
Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně promíchejte. Máslo s vejcem vyšlehejte do hladké pěny, zapracujte ji k suchým ingrediencím a vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte odležet 2 hodiny v ledničce. Troubu rozehřejte na 160 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Z poloviny vykrájejte plná kolečka, z druhé poloviny kolečka s vykrojeným velikonočním motivem uprostřed. Kolečka rozložte na plech a pečte 12–14 minut, musí zůstat bledá. Po upečení nechte vychladnout. Plná kolečka namažte lískooříškovým krémem a přiklopte kolečky vykrojenými. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019
Přečtěte si celý článek