Co vařit v karanténě? Udělejte si oběd podle Zdeňka Pohlreicha

10 měsíce před 17

Dřív jste během pracovního týdne oběd řešit nemuseli. Prostě jste se půl hodiny pře dvanáctou podívali na polední menu okolních restaurací. A pak přišla karanténa. A pojmy jako „restaurace“, „jídelní lístek“ nebo „polední menu“ načas vymizely. Naopak se do našeho slovníku dostaly jiné. Třeba „kuchařka“.

Jestli jste i vy po několika týdnech v karanténě bez nápadu, co vařit dál, Forbes je v tom s vámi i pro vás. Oslovili jsme šéfkuchaře oblíbených a slavných podniků, jako je Field – michelinská restaurace Radka Kašpárka, Imperial či Next Door pod vedením Zdeňka Pohlreicha, Entrée Přemka Forejta, kreativní ředitelku restaurací Ambiente Janu Bilíkovou nebo letošní členku 30 pod 30, autorku kuchařky #Upgrade Kristínu Nemčkovou, aby nám dali tipy na to, co si uvařit k obědu nebo k večeři.

Takže začínáme!

Rychlé těstoviny s tuňákem podle Zdeňka Pohlreicha

Foto: Marek Bartoš

Stará dobrá rajčatová omáčka s přidaným tuňákem z konzervy. Další důkaz geniality italské kuchyně. Pomocí rajčatové omáčky s přidáním nakládaného tuňáka máte jídlo během čtvrt hodiny a není to žádný kompromis ani v chuti, vzhledu, ani v kvalitě. Krátké těstoviny, jako například penne nebo rigatoni, jsou na tento recept rozhodně vhodnější.

500 g těstovin penne 240 g tuňáka ve vlastní šťávě 2 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g konzervovaných loupaných rajčat 1 snítka rozmarýnu + pár lístků na ozdobu sůl a čerstvě mletý pepř

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, takzvaně al dente.

Mezitím připravte omáčku. Tuňáka slijte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Přidejte rajčata (ještě v konzervě je vidličkou nahrubo rozmačkejte nebo použijte drcená). Rozmarýn nasekejte nadrobno, přidejte do omáčky, promíchejte a vařte pět minut. Pak vmíchejte tuňáka a dochuťte solí a pepřem.

Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Každou porci dozdobte opraženými lístky rozmarýnu.

Recept pochází z kuchařky Zdeňka Pohlreicha Taková normální kuchařka“. Zdroj: Nakladatelství Sevruga

The post Co vařit v karanténě? Udělejte si oběd podle Zdeňka Pohlreicha appeared first on Forbes.

Přečtěte si celý článek