Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

7 měsíce před 21
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce ponořený asi do poloviny. Vložte do trouby a pečete přibližně 40 minut. Bůček nechte úplně vychladnout a nakrájejte jej na plátky. Mrkev, okurku a ředkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Nasypte do misky a přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přisypte sůl a vše prsty promačkejte, aby zelenina zkřehla. Přidejte zbytek cukru a citronovou šťávu a promíchejte. Bagety prořízněte a vložte do nich bylinky, listový salát, plátky bůčku, ochucenou zeleninu a posypte sezamem. Dochutit je můžete majonézou nebo třeba sladkokyselou chilli omáčkou.
Přečtěte si celý článek